Festival van de Toekomst - Co-creatie Robinetto en Colruyt Group

In november waren we aanwezig op het Festival van de toekomst, waar we door Pieter-Jan Vandevelde, afdelingshoofd Corporate Finance en Innovatie bij Colruyt Group, als toonaangevend voorbeeld naar voor zijn geschoven als het gaat om co-creatie binnen Colruyt Group.

Innovatie zit al jaren in hun DNA en vormt dan ook de drijfveer om te blijven investeren in nieuwe projecten. Het verschil met 60 jaar geleden? Dat Colruyt Group beseft dat ze niet alles intern moeten ontwikkelen, maar dat co-creatie de werkwijze van de toekomst is.  

Naast Pieter-Jan kwamen ook Lode Lauwaert en Hetty Helsmoortel aan de beurt. Onze key take-aways?

Lode Lauwaert - Professor techniekfilosofie KU Leuven

#AI is de toekomst, maar waakzaamheid blijft belangrijk. Zo zijn de algoritmes niet 100% transparant, de uitkomst niet zonder vooroordelen en wordt in 2030 verwacht dat de energieconsumptie van al die datacenters samen zal stijgen tot 1.000 à 8.000 terrawatuur. Ter vergelijking: de elektriciteitsvraag in Europa en Noord-Amerika bedroeg in 2021 in totaal ongeveer 8.500 TWh.

       

Hetty Helsmoortel - Wetenschapswatcher

Hetty nam ons dan weer mee in de wereld van #CRISPR en liet ons vooral het enorme potentieel zien van deze technologie, denk maar aan immunotherapie in de strijd tegen kanker, maar tegelijkertijd ook de moeilijke keuzes die hierover moeten gemaakt worden op ethisch vlak, zoals “willen we designer babies?”.

Meer nieuws

Meer nieuws