Waterkennis, wij kennen ons vak!

Waterkennis, wij kennen ons vak

Water is water…je hoort het dikwijls. Maar is dat écht zo?

Er valt namelijk veel te vertellen over water. Als experts ter zake vinden we het bij Robinetto heel belangrijk om onze klanten correct te informeren en bij te staan bij het plaatsen van een watertap op maat van hun wensen en noden.

Hoe doen we dat?

1. De kwaliteit van de leidingen

Het Belgisch leidingwater wordt onderworpen aan strenge Europese kwaliteitsnormen en is dus perfect drinkbaar. Toch is het belangrijk dat vooraleer een watertap geplaatst wordt er een controle wordt gedaan op de staat van de leidingen. Als er twijfel bestaat, nemen we contact op met EKOPAK zodat er een staalname kan gedaan worden om na te gaan of de leidingen gereinigd moeten worden.

Op die manier ben je zeker dat iedereen in het gebouw kan genieten van kwalitatief lekker water.

2. De waterhardheid

De hardheid van het water wordt bepaald door het aandeel kalk en magnesium dat in het water zit. Benieuwd naar de volledige wetenschappelijke uitleg? Hier lees je er alles over: https://www.aquaflanders.be/alles-over-waterhardheid

Waarom praat iedereen er over? Te hard water kan aanslag geven op leidingen, kleppen en kranen en op termijn zorgen voor defecten en een minder lange levensduur van de toestellen. Daarnaast heeft de hardheid van het water ook een effect op smaak, die door sommige mensen als onaangenaam wordt ervaren.

Door middel van een simpele test bepalen we de hardheid van het water en stellen we de waterfilter daarop af voor een optimaal zacht water.

3. De smaak

Smaken verschillen, dat weten we allemaal. Daarom bieden we verschillende professionele Capsules aan die elk hun eigen unieke effect hebben op de smaak van het water.

De waterfilters bevatten allemaal een innovatieve actieve koolfilter die smaak- en geurverstoorders uit het leidingwater filtert.

Op die manier bieden we een perfect alternatief voor flessenwater. Heb je een bepaalde favoriet flessenwater? Ontdek dan hier welke waterfilter je best kiest.

Meer nieuws

Meer nieuws